RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Скандал з піснею про Гонтареву: що буде з хором Верьовки і іншими колективами

Міністр культури Володимир Бородянський заявив, що стосовно Національного хору імені Григорія Верьовки не застосовуватимуться санкції через скандал з виконанням пісні про підпал будинку екс-глави Нацбанку Валерії Гонтаревої.

Про це він розповів в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Я вважаю, що є речі, які знаходяться в культурній площині. І не завжди в культурній площині повинне бути покарання. Покарання в тому розумінні, як хтось вважає, що треба когось чогось позбавити і таке інше. Це ж була ціннісна річ, тобто що можна, а що не можна, що добре, а що погано", - зазначив Бородянський.

За його словами, в Україні необхідно напрацювати нову політику фінансової підтримки культурних колективів, в тому числі і з приставкою "національний". Міністр зазначив, що якість і кількість культурного контенту повинні збільшуватися.

"Чи призведе це до зміни форм фінансування? Так. Я думаю, що ми поступово будемо переходити на формати проектного фінансування, як це зараз робить Український культурний фонд. Означає це, що це відбудеться відразу? Ні. Тому що ми хочемо зберегти те надбання, ту спадщину, які в нас є, але ми хочемо їх покращувати, і щоб це покращення було зашите всередину тієї системи, яку ми будемо будувати", - заявив Бородянський.

Нагадаємо, докладніше про скандал читайте в матеріалі "Апострофа": "Горіла хата": як "Квартал-95" з хором Верьовки потрапили в скандал.