RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Зеленський відкрив інвестиційний форум в Маріуполі: повне відео

У вівторок, 29 жовтня, президент Володимир Зеленський відкрив в Маріуполі перший інвестиційний форум RE:think. Invest in Ukraine.

Онлайн трансляцію вело hromadske.

Відкриття форуму в Маріуполі проходить за участю глави держави, прем'єр-міністра країни Олексія Гончарука та представників уряду і місцевої влади, українських та міжнародних інвесторів, представників посольств і бізнесу.

"Це перший і найбільший форум такого рівня на сході України. Тут присутні представники міжнародних організацій, топових українських та іноземних компаній, успішний малий і середній бізнес, провідні політики, місцева влада з усією України. Welcome to Mariupol!", - йдеться в офіційному Telegram-каналі Зеленського.

На RE: think. Invest in Ukraine присутні:

  • інвестори і представники з понад 45 країн світу;
  • більше 100 СЕО, які безпосередньо приймають інвестиційні рішення;
  • більше 70 компаній зі світовим ім'ям, що оперують сотнями мільярдів доларів. Вперше вони прилетіли на форум в Україні за межами української столиці;
  • більше 20 офіційних делегацій на чолі з міністрами і послами з усього світу: Литви, Данії, Швеції, країн ЄС, Великобританії, Швейцарії, Японії, США і Канади.

Форум створений з ініціативи президента України і за підтримки Кабінету міністрів. Його генеральними партнерами є USAID, Фонд розвитку Маріуполя, TIU Canada. Спонсорами RE:think стали ONUR Constructions, Київстар, Гефест Груп. Ключовий партнер форуму USAID - його допомога Україні з 1992 року становить понад 3 млрд доларів.

"Світ неможливий без стабільного економічного зростання. 5-7% щорічно - це амбітне завдання, для його вирішення потрібні масштабні інвестиції. Цей форум стане відправною точкою процесу. Присутні на форумі і всі небайдужі можуть стати учасниками відновлення Донбасу", - йдеться в пості Зеленського.

Як повідомляв "Апостроф", Україна піднялася в рейтингу Doing Business на 7 пунктів.