RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Які зміни будуть у відносинах України і НАТО: сторони зробили важливі заяви

У відносинах України і НАТО буде запущена нова ініціатива, яка повинна об'єднати всі існуючі формати співпраці. Надання плану дій щодо членства (ПДЧ) в НАТО в українському уряді вважають технічним питанням.

Такі заяви були зроблені на спільному брифінгу в Одесі віце-прем'єр-міністра України з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Дмитра Кулеби і генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга.

Генсек НАТО підкреслив, що довгострокове партнерство з Україною передбачає річні національні програми, а також комплексний пакет допомоги і роботу комісії Україна-НАТО, яка є важливим інструментом. Крім того, він заявив про наявність нової ініціативи з боку НАТО для України

"Зараз ми запускаємо нову ініціативу, яка має на меті скоординувати і поєднати ці різні формати роботи, зробивши їх більш пов'язаними і узгодженими", - заявив Столтенберг.

Віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба в свою чергу заявив, що у відносинах з НАТО Україні необхідно зосередитися на реформах, на поглибленні взаємодії з Альянсом, в досягненні сумісності Збройних сил України зі збройними силами країн-членів НАТО. Питання надання ПДЧ в НАТО, на його думку, повинен бути технічним, а не політичним.

"Україна виходить з того, що заявка на отримання плану дій щодо членства в НАТО, представлена в 2008 році на саміті в Бухаресті, залишається в силі», - зауважив Кулеба.

Таким чином під час засідання в Києві, яке відбудеться в четвер, 31 жовтня, додаткової заявки українська сторона подавати не буде.

Ккак повідомляв "Апостроф", раніше міністр оборони Андрій Загороднюк анонсував новий формат відносин з НАТО.