RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Пристайко назвав ймовірні терміни зустрічі Зеленського з Путіним

Переговори в "нормандському форматі", в рамках яких зустрінуться президент України Володимир Зеленський і глава Кремля Володимир Путін, можуть відбутися вже до кінця листопада, однак ще не всі учасники переговорів затвердили дату їх проведення.

Як повідомляє "Апостроф" , про це в інтерв'ю "Громадському" повідомив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко.

"Я думаю, що Україна дотисне проведення форуму в тому форматі, якого ми хочемо. Ми сподіваємося, що це відбудеться в наступному місяці", - зазначив Пристайко.

За його словами, зустріч переносили по технічним причинам, але команда президента робить все, щоб вона відбулася.

Також він прокоментував поїзду Володимира Зеленського в Золоте, де він спілкувався з місцевим населенням. За словами Пристайка, президент хотів запевнити людей, що кроки, які Україна робить в "нормандському форматі", не несуть небезпеки для них.

"Ми домовилися про дві речі - "формула Штайнмайера" і розведення військ. З трьох місць ми розвели повністю в одному - в Станиці Луганській, будуємо там міст. Можете поїхати подивитися, наскільки він стає сучасним. Друге питання - ми розводимо в Золотому. Залишилося Петрівське, зараз ми будемо починати. Це всі умови, про які ми, як радники президентів, домовилися. Я не бачу інших причин для росіян не знайти часу для зустрічі", - додав він.

Нагадаємо, що у Мінську домовилися про розведення сил на Донбасі ще в одному місці.