RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Угорщина пішла на нову підлість проти України: з'явилися подробиці

Під час візиту президента Росії Володимира Путіна в Будапешт Угорщина заблокувала спільну заяву представників країн НАТО щодо України.

Міністр закордонних справ Угорщини Пітер Сійярто пояснив це рішення тим, що Україна не виконує вимог щодо угорської меншини Закарпатської області.

"Ми не готові жертвувати інтересами 150 тисяч етнічних угорців, які живуть на заході України", - заявив міністр Сійярто.

Уряд Угорщини висловлює невдоволення українською освітньою реформою, яка, на думку Будапешта, обмежує права етнічних угорців, вводячи в освітній процес українську мову. Тому заяву представників країн НАТО Угорщина пропонувала доповнити умовами, що зобов'язують Україну розширити права угорської меншини. Оскільки ця пропозиція була відхилена, Будапешт заблокував заяву повністю.

Таке антиукраїнське рішення, мабуть, не випадково було прийнято під час візиту в Угорщину російського президента Володимира Путіна, який зустрічався з главою держави, прем'єр-міністром Віктором Орбаном.

Як повідомляв "Апостроф", раніше президент Росії Володимир Путін провів телефонну розмову з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, під час якої згадав про Україну.