RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Верховна Рада дала згоду на арешт нардепа Дубневича

У четвер, 31 жовтня, Верховна Рада України дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт народного депутата Ярослава Дубневича, в будинку якого під Львовом пройшли обшуки.

Законопроект про притягнення до відповідальності Дубневича підтримали 332 нардепа, дали добро на затримання - 241, за арешт - 229.

Як відомо, 30 жовтня комітет з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи парламенту визнав законним і обгрунтованим подання генпрокурора Руслана Рябошапки про надання згоди народних депутатів на притягнення до відповідальності, затримання і арешт Дубневича.

Політика звинувачують у тому, що будучи народним депутатом України попереднього скликання і очолюючи комітет Верховної Ради з питань транспорту, він разом зі спільниками заволодів коштами філії "Центр забезпечення виробництва" ПАТ "Укрзалізниця". За даними слідства, кошти були отримані контрольованими народним депутатом і його спільниками, юридичними особами, через "узгоджене завищення ціни при реалізації стрілочної продукції на адресу філії, при цьому народним депутатом неодноразово було використане своє службове становище в інтересах пов'язаних з ним осіб".

Дивіться, як голосувала Рада за рішення щодо Дубневича:

1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1

Дубневич - народний депутат трьох скликань Верховної Ради. У 2019, як і в 2014 році, потрапив у Раду за мажоритарною системою в окрузі №120. Зараз є членом депутатської групи "За майбутнє".

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) і Служба безпеки розслідує кілька кримінальних справ, в яких фігурують посадові особи "Укрзалізниці" і компанії братів Дубневичів. Зокрема, про розкрадання газу на суму понад 1,4 млрд грн.

Раніше в НАБУ заявили, що зібрали достатньо доказів для вручення Дубневичу підозри по ч. 5 ст. 191 КК (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).