RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

27 березня

Всі новини

Депутата Ради збираються притягнути до відповідальності через розкрадання в "Укрзалізниці"

Генеральна прокуратура звернулася до Верховної Ради з поданням на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України IX скликання Ярослава Дубневича.

Про це повідомили в прес-службі ГПУ.

У повідомленні прес-служби ім'я політика не вказано, проте, за інформацією джерел "Інтерфакс-Україна", мова йде саме про народного депутата з групи "За майбутнє" Ярослава Дубневича.

Політика звинувачують в тому, що будучи народним депутатом України попереднього скликання і очолюючи комітету Верховної Ради з питань транспорту, він разом зі спільниками заволодів коштами Філії "Центр забезпечення виробництва" ПАТ "Укрзалізниця". За даними слідства, кошти були отримані контрольованими народним депутатом і його спільниками юридичними особами через "узгоджене завищення ціни при реалізації стрілочної продукції в адресу Філії, при цьому народним депутатом неодноразово були використані своє службове становище в інтересах пов'язаних з ним осіб".

"Досудовим розслідуванням ... зібрано достатньо доказів для повідомлення народному депутату про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). За версією слідства, ці діяння призвели до збитки в розмірі 93 млн 277 тис грн ", - повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Відповідно до закону притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України, а також його затримання або обрання щодо нього запобіжного заходу не може бути здійснено без згоди Верховної Ради України. Тому Генеральний прокурор звернувся з проханням до парламенту дати дозвіл на притягнення до кримінальної відповідальності вищезгаданого народного депутата.

Як повідомляв "Апостроф", екс-нардепа Сергія Пашинського, якого звинувачують в нанесенні тілесних ушкоджень за допомогою зброї, готові взяти на поруки.