RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

До Росії не поїде: у Польщі пояснили затримання ветерана АТО Мазура

Віце-маршал Сейму Республіки Польща Малгожата Госевська назвала затриманого на польському кордоні ветерана АТО Ігоря Мазура "жертвою дій східних сусідів" і засумнівалася в тому, що у нього тепер відкрита дорога в Росію.

Про це віце-спікер польського парламенту написала на своїй сторінці в соцмережі Facebook.


"Друзі, Я закликаю до спокою і розсудливості. Затримання на кордоні Польщі Ігоря Мазура є виключно технічним виконанням Республікою Польща міжнародних угод і зобов'язань. Мужній цивільний активіст і ветеран війни на Донбасі, Грузії та Чечні став жертвою дій своїх східних сусідів", - написала Малгожата Госевська.

Віце-спікер пояснила затримання Ігоря Мазура тим, що він був внесений російськими службами в реєстр затримань Інтерполу.

"Це наочний приклад використання Кремлем міжнародного права в якості інституту політичного реваншу. Ми не повинні дозволяти провокувати себе. Ми не можемо бути акторами в російський сценарій", - стверджує політик.

Разом з тим Малгожата Госевська запевняє, що затримання Мазура ще нічого не означає і дорога в Росію йому не відкрита.

"Польська влада і суди детально розглянуть справу, і я, зі свого боку, пропоную свою допомогу і гарантую невинність Ігоря Мазура перед обличчям звинувачень Росії", - написала вона.

Як повідомляв "Апостроф", затриманий в Польщі учасник війни на Донбасі і відомий активіст Ігор Мазур "Тополя" зустрівся з консулом України.