RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

У Зеленського готуються внести зміни до Конституції: джерело розкрило деталі

На майбутньому пленарному тижні президентська партія "Слуга народу" має намір розглянути законопроект про префекти, який передбачає зміни в Конституції.

Про це "Апострофу" повідомило джерело в партії "Слуга народу".

"Ми плануємо на цьому пленарному тижні внести цей законопроект до зали. Зараз ми погоджуємо це з Офісом президента", - відзначило джерело.

У той же час, за словами співрозмовника видання, змін щодо спеціального статусу Донбасу і всіх регіонів там, про що раніше писав "Апостроф", не буде.

"До початку переговорного процесу в "нормандському форматі" такі ініціативи ініціюватися точно не будуть. Прийдешні зміни націлені тільки на процес розширеної децентралізації", - додав політик.

Відзначимо, що створення інституту префектів для нагляду за дотриманням Конституції і законів України органами місцевого самоврядування передбачено проектом закону "Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)".

За інформацією "Апострофа", основні нововведення стосуватимуться великих повноважень на місцях, тобто умовно розширеної децентралізації. Частково, реформу хочуть провести за допомогою внесення змін до Конституції, а частково, за допомогою законопроектів, які, як розповіли "Апострофу" і мають намір розглянути в сесійній залі.

Читайте також матеріал "Апострофа": Префекти і особливий статус всім областям: як Зеленський хоче змінити Україну.