RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Затримання на хабарі чиновника ОПУ: з'явилися нові подробиці і реакція офісу Зеленського

Затримана за звинуваченням в отриманні хабара директор департаменту Офісу президента Світлана Кондзеля нібито хвалилася тим, що зможе "вирішити будь-яку проблему" через зв'язки в ОП.

Про це з посиланням на джерело в правоохоронних органах повідомляє "Українська правда".

Як стверджується, вона просила 150 тисяч доларів за призначення на посаду заступника голови правління НАК "Нафтогаз України".

Крім того, на затримання Кондзелі відреагували в Офісі президента. Там відзначили, що Кондзеля працювала в різних відділах Адміністрації президента з 2005 року.

"Для глави держави немає "своїх" і "чужих". Корупція повинна бути викорінена: чим вища посада корупціонера, то небезпечніше для держави зловживання з його боку. Всі подробиці в НАБУ", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Пізніше в НАБУ розкрили деталі спецоперації по затриманню чиновниці.

"Внаслідок проведення операції "під прикриттям" (негласних слідчих розшукових дій) детективи НАБУ задокументували вимагання неправомірної вигоди у розмірі 300 тисяч долларів США з фізичної особи за сприяння у призначенні на керівну посаду до НАК "Нафтогаз України", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що керівницю одного з Головних департаментів Офісу президента України, її спільницю – ексзаступницю Міністра культури України (2011 р.) – та інших учасників угруповання затримали безпосередньо після одержання першого траншу неправомірної вигоди у сумі 150 тисяч доларів.

Як повідомляв "Апостроф", раніше НАБУ за погодженням Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомило про підозру колишньому генеральному директору концерну "Укроборонпром" Павлу Букіну. Слідство вважало, що він не вказав у декларації частину свого майна. Сам підозрюваний повідомив про готовність співпрацювати зі слідством.