RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У США оприлюднили важливі документи про "таємні" переговори щодо України

Державний департамент США опублікував близько 100 сторінок документів, які проливають світло на те, як адвокат президента Трампа Джуліані вів компанію щодо дискредитації посла США в Україні Марі Йованович.

Документи були оприлюднені за судовим позовом American Oversight і знаходяться в публічному доступі.

Оприлюднене електронне листування, зокрема, підтверджує активні контакти держсекретаря Помпео і адвоката президента Трампа Руді Джуліані в березні 2019 року. У цей час йшла активна компанія з дискредитації посла США в Україні Марі Йованович. На думку видання, саме тому Помпео раніше відмовлявся надавати цю інформацію Конгресу.

У American Oversight стверджують, що у них є й інші позови, спрямовані на досягнення прозорості в розслідуванні українського скандалу.

Як повідомляв "Апостроф", липнева телефонна розмова між президентом США Дональдом Трампом і президентом України Володимиром Зеленським стала причиною запуску процедури імпічменту. У цій розмові Трамп просив Зеленського відновити розслідування щодо компанії Burisma, з якою пов'язаний син Джо Байдена Хантер, призупинивши при цьому виділення військової допомоги Україні.

Детальніше про скандал читайте в матеріалі "Апострофа": Між Трампом і Байденом: як Зеленському уникнути втрат.