RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Купити зможуть не всі: у Зеленського зробили заяву щодо запровадження ринку землі

Депутати від провладної партії "Слуга народу" хочуть на 5 років заборонити іноземцям купувати українську землю, незалежно від того, яким будуть результати референдуму з цього питання.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми пропонуємо, щоб українські юрособи могли купувати землю с/г призначення тільки, якщо видом діяльності їх буде сільське господарство та виробництво. Ми також пропонуємо визначити обмеження щодо набуття права власності на землю сільсько-господарського призначення їх державної і комунальної власності тільки особами, які зареєстровані або перебувають в межах конкретної області, де розташована ділянка ", - сказав народний депутат Ігор Фріс.

Депутати також пропонують встановити 10-річний мораторій для зміни цільового призначення цих ділянок. Після того, як зазначений термін спливе, на колишніх сільськогосподарських угіддях можна буде будувати житлові будинки.

Нардеп Юлія Яцик вимагає, що купувати землю потрібно дозволити лише тим громадянам, які мають аграрну освіту.

Для юросіб вона пропонує такі обмеження: юррегістрація за місцем розташування земельної ділянки, робота в сфері сільського господарства на цій території не менше трьох років і загальний обсяг робіт або с\г продукції - не менше 50% від валового товарообігу підприємства.

Також "слуги народу" планують заборонити іноземцям протягом 5 років купувати українську землю. І зробити це незалежно від результатів референдуму, на який винесуть це питання.

Крім цього пропонують посилити обмеження по концентрації землі у одного власника.

"Апостроф" раніше писав, що 13 листопада Верховна Рада проголосувала в першому читанні за законопроект 2178-10, який дозволить скасувати мораторій на продаж землі в Україні.