RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Суд відпустив Садового: фото, відео і всі подробиці

У середу, 27 листопада, Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід для міського голови Львова Андрія Садового - відпустити під заставу.

"Апостроф" вів онлайн-трансляцію засідання суду.

Відомо, що взяти на поруки мера Львова були готові взяти міський голова Києва Віталій Кличко. У той же час мер Садовий заявляв, що сподівається на "об'єктивне рішення суду". Справа стосується продажу містом в 2015 році землі на відкритому конкурсі інвестиційної компанії CTP за 54 мільйони гривень.

21:52 Суд відпустив Садового під заставу в розмірі 1 млн 56 тисяч 500 гривень.

18:47 ГПУ перевірить матеріали справи Садового, заявив генеральний прокурор України Руслан Рябошапка. За його словами, на сьогодні справа Садового не розглядається в суді по суті.

"Наскільки я знаю, розглядається питання про обрання запобіжного заходу. Ми звернулися до САП. Я теж хочу перевірити матеріали цього провадження, потім ми зробимо свої висновки... Я думаю, що через кілька тижнів. Треба подивитися матеріали, а потім ми скажемо", - зазначив Рябошапка.

Він також додав, що Садовий фігурує і в інших справах.

"Є ще інша справа, що я про неї вчора дізнався зі ЗМІ. Про те, що нібито суд зобов'язав ГПУ відкрити кримінальне провадження за фактом однієї з заяв Садового. Поки ми не отримували таких рішень і відповідно нічого коментувати не можемо. Я про це дізнався вчора. Але думаю, що це питання політизоване. Тому ми дізнаємося про це із ЗМІ", - підкреслив Рябошапка.

14:48 Під час зачитування підозри прокурор попросив взяти Садового під варту з можливістю внесення застави у 50 млн грн.

13:40 Мер Києва Віталій Кличко прийшов у суд на слухання у справі Садового і заявив, що готовий взяти його на поруки.

13:32 Мер Львова Андрій Садовий заявив, що сподівається на успішний результат справи щодо ньогою Він зазначив, що не має достатньої суми для внесення озвученої в ЗМІ застави.

"У нас в родині таких грошей немає", - сказав він журналістам перед початком судових слухань у Вищому антикорупційному суді України.

Садовий наголосив, що сподівається на об'єктивне рішення суду.

12:00 Садовий прибув на засідання суду, заявивши перед цим журналістам, що вірить у власну перемогу.

Нагадаємо, 21 листопада представники Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) вручили Садовому повідомлення про підозру у зловживанні службовим становищем у справі продажу ділянки землі під індустріальний парк від 2015 року.

"Під час розслідування встановлено і підтверджено висновками експертів і фахівців, що більше 23,49 га земель були продані за договором купівлі-продажу посадовими особами Львівської міськради в порушення вимог чинного законодавства за заниженою ціною як землі промисловості", - зазначено в повідомленні САП.

Також у прокуратурі встановили, що продана ділянка не належить місту Львову, а Рясне-Руській сільраді Яворівського району Львівської області як земля сільськогосподарського призначення.

За даними САП, чиновникам інкримінується злочин за ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 364 (організація зловживання і зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

"Відразу після вручення підозр, прокурорами САП вручено клопотання про обрання зазначеним особам запобіжних заходів", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", екс-міністра екології Миколу Злочевського підозрюють у заволодінні чужим майном в особливо великих розмірах.