RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Зеленському перед перемовинами з Путіним в Раді висунули 5 вимог: опубліковано документ

Депутати від фракцій "Батьківщина", "Голос" і "Європейська Солідарність" зробили спільну заяву по "нормандському саміту", який відбудеться в Парижі 9 грудня.

Відповідну заяву зачитав з трибуни парламенту нардеп від "ЄС" Андрій Парубій, передає "Апостроф" з посиланням на Цензор.НЕТ.

"Ніяких компромісів щодо унітарної держави і ніякої федералізації. Ніяких компромісів щодо європейського та євроатлантичного курсу. Ніяких політичних дій, зокрема виборів на тимчасово окупованих територіях Донбасу до виконання умов з безпеки і деокупації", - заявив Парубій.

Зокрема, за його словами, мається на увазі виведення російських військ, роззброєння незаконних збройних формувань, встановлення контролю над державним кордоном.

"Ніяких компромісів по деокупації і поверненню Криму до України. Ніякого припинення міжнародних судових процесів проти Росії", - додав він.

Документ підписали лідер політичної партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко, лідер партії "Голос" - Святослав Вакарчук і лідер Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" - Юля Тимошенко.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Росії зробили цікаву заяву про зустріч Зеленського з Путіним в Парижі 9 грудня.