RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

У Києві почалися обшуки в офісі кума Путіна: перші подробиці

4 грудня співробітники СБУ обшукали офіс Віктора Медведчука - голови партії "Опозиційна платформа - За життя" та кума російського президента Володимира Путіна.

Як інформує "Апостроф", про обшуки розповів депутат ОПЗЖ Віктор Чорний в ефірі 112 Україна.

Слідча група прибула в офіс Медведчука, який знаходиться у Києві за адресою вулиця Велика Васильківська, 23б.

"За цією адресою знаходиться офіс лідера політради політичної партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктора Медведчука. Мене не пустили. Двері відкрили озброєні автоматами люди з написами "СБУ" на грудях. Схоже, вони проводять якісь слідчі дії. У цій будівлі знаходяться офіси народних депутатів. Проведення обшуків у депутатів, в їх приймальних є злочином", - сказав нардеп від ОПЗЖ Рінат Кузьмін.

Додав, що притягне усіх причетних співробітників СБУ до кримінальної відповідальності.

Тим часом прес-секретарка СБУ Олена Гітлянська у коментарі "РБК -Україна" сказала, що зараз не може конкретизувати, за яким саме кримінальним провадженням співробітники проводять слідчі дії.

"Це - не обшуки, це - інші слідчі дії", - заявила Гітлянська журналістам.

Раніше "Апостоф" повідомляв про те, що народні депутати фракції "Опозиційна платформа - За життя" (ОПЗЖ), головою якої є Віктор Медведчук, зареєстрували в Раді законопроект про внесення змін до закону про особливий порядок самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей. Ці зміни вводять в українське правове поле так звану "формулу Штайнмайєра", позбавляючи Україну будь-якої можливості впливати на процес політичного врегулювання на території ОРДЛО.