RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Хто переміг на дострокових парламентських виборах у Великобританії: дані великого екзитполу

Згідно з даними великого екзитполів, на виборах до парламенту Великобританії перемагає Консервативна партія на чолі з прем'єр-міністром Борисом Джонсоном.

Так, за даними екзитполу, на виборах 12 грудня політична сила отримала 368 з 650 місць в Палаті громад.

Головні суперники консерваторів - лейбористи - отримають 191 мандат. Ще 13 місць в парламенті отримає Ліберально-демократична партія, Шотландська національна партія - 55, Партія Уельсу - 3, зелені - 1. Крім того, до парламенту пройдуть 19 незалежних депутатів.

Як відомо, Консервативна партія наполягає на виході держави зі складу ЄС до кінця січня 2020 року. Також консерванти обіцяють розширити медичний персонал в країні, збільшити штат поліцейських і не підвищувати податки і ПДВ в найближчі п'ять років.

У свою чергу в Лейбористської партії хочуть провести референдум, на якому британці зможуть вибрати між угодою з ЄС і збереженням членства в Союзі. Також партія має намір збільшити рівень оплати праці, в вести податок 50% на доходи певних громадян і націоналізувати ключові сфери економіки, включаючи залізні дороги, пошту і широкосмуговий інтернет.

Нагадаємо, що з тало відомо про можливий зв'язок старшого радника прем'єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона Домініка Каммінгса з Росією.