RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Сірий кардинал Путіна влаштував істерику в Парижі: версії України і Кремля

Російський історик Валерій Соловей розповів, що Владислав Сурков поплатився за невтішні для Росії підсумки зустрічі в Парижі не тільки морально, а й фізично.

За його словами, президент РФ Володимир Путін був пригнічений і роздратований після зустрічі "Нормандської чеверкі".

"Звичайно, він ще вчора був дуже роздратований досить невдалими переговорами в Парижі, тому що їхав він туди з іншими очікуваннями. Це відомо. Тому що попередньо всі пункти порядку були узгоджені. Але в останній момент пан Зеленський по всіх узгоджених пунктів порядку відмовив. Потім пішов скандал в російській делегації. і деякі з членів делегації, особливо там один, постраждав морально, психологічно, ну і злі язики кажуть, навіть фізично", - сказав він в ефірі Савіка Шустера.

Швидше за все, мова йде про Суркова, який брав участь в узгодженні попереднього порядку.

При цьому глава МВС Арсен Аваков заявив, що коли Зеленський попросив Путіна "просто вивести свої війська" з окупованого Донбасу, Сурков почав кричати і кидатися паперами.

"Там був момент дуже зрозумілий. Путін каже: "Давайте розводити вздовж всієї лінії розмежування". Володимир Зеленський говорить: "Ну, хвилиночку. Я порахував, ми так будемо розводити 20 років. Ви не можете просто вивести свої війська?". Простий розмову. Радники вийшли, і ми бачили психоз пана Суркова. Який сказав: "Як це? Ми так не домовлялися!". Став жбурляти папери, і так далі. Пристайко був, як скеля, Єрмак був, як скеля, ми всі були ... а він переживав", - додав Аваков.

Він зазначив, що Суркова дратувало, що українська делегація говорить по-українськи.

Як розповів заступник міністра закордонних справ Росії Андрій Руденко, учасники "нормандського саміту" занадто бурхливо обговорювали Мінські угоди. За його словами, висувалися навіть ідеї серйозним чином переробити цей документ, але твердість російського лідера це запобігла.

"Як мені говорили учасники дискусії, дійсно розмова була на високих тонах, і якийсь час там навіть були ідеї серйозним чином переробити документ, який був узгоджений у вересні (проект комюніке, - ред.)", - сказав Руденко.

За його словами, цього не дав зробити президент РФ Володимир Путін.

Нагадаємо, що російські пропагандисти запустили фейк про те, що в Україні переслідують російськомовне населення.