RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Напад на "слугу народу" в Сумах: у СБУ дали несподіваний коментар

Повідомлення про напад невідомих у балаклавах на нардепа від партії "Слуга народу" Михайла Ананченка в Сумах виявилося фейком від Служби безпеки України з метою встановити замовника.

Про це повідомили в прес-службі СБУ.

Як сказано в повідомленні, співробітники спецслужби попередньо отримали інформацію про підготовку до нападу на народного обранця, встановивши, що виконавці злочинного "замовлення" отримали від організатора обумовлене грошову винагороду.

"Осіб, причетних до правопорушення, було взято під контроль, завдяки чому заподіяння можливих тілесних ушкоджень або інших насильницьких дій у відношенні народного обранця було попереджено", - підкреслили в СБУ.

Щоб встановити всіх учасників замаху, в спецслужбі прийняли рішення розмістити в соціальній мережі повідомлення "замовленого" народного депутата про напад на нього двох молодих людей в балаклавах.

"Оприлюднення цієї інформації дозволило співробітникам СБУ в повній мірі задокументувати дії організатора і виконавців", - повідомили в спецслужбі.

Слідчі СБУ здійснюють досудове розслідування по ч. 3 ст. 27 (організація скоєння злочину), ч. 2 ст. 15 і ч. 2 ст. 346 (закінчений замах на насильство по відношенню до народного депутата України) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про повідомлення про підозру організатору злочину.

Як повідомляв "Апостроф", в неділю, 15 грудня, нардеп від партії "Слуга народу" Михайло Ананченко повідомив, що в Сумах його атакували невідомих в балаклавах.