RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Родом з Росії: з'явилася гучна заява про організатора замаху на Соболєва в Києві

Прокуратура Києва підозрює 25-річного уродженця Росії в організації нападу на депутата Київської облради В'ячеслава Соболєва, в результаті якого загинула 3-річна дитина.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

"Причетним до організації злочину слідство вважає 25-річного уродженця Російської Федерації, який залучив як виконавця 20-річного колишнього бійця АТО, що мав досвід участі в бойових діях, в тому числі в якості снайпера, і з яким він познайомився в зоні проведення ООС на території Донецької області", - йдеться в повідомленні.

В ході зустрічі, яка відбулася в одному з київських ТРЦ, чоловік запропонував виконавцю скоїти вбивство за 40 тисяч доларів США.

Прокуратура повідомляє, що організатор надав снайперу інформацію про Соболєва: "образ його життя, адреси проживання, роботи і т.д., а також забезпечив його вогнепальною зброєю, транспортним засобом і профінансував інші витрати, в тому числі оренду гаража для зберігання знаряддя вбивства" .

Інструкції організатор посилав виконавцю в Telegram, а сам напередодні скоєння злочину виїхав за межі України для забезпечення алібі.

Нагадаємо, докладніше про напад читайте в матеріалі "Апострофа": Стріляли в депутата - загинула дитина: хто такий В'ячеслав Соболєв і за що його хотіли вбити.