RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

Всі новини

Зеленський відреагував на кривавий розгін мітингу біля Ради

Президент України Володимир Зеленський прокоментував мітинги 17 грудня під стінами Верховної Ради в Києві, які обернулися жорстким протистоянням з поліцією. Біля будівлі парламенту люди зібралися з різних причин, в тому числі проти прийняття закону про продаж землі.

Свою думку з приводу подій, що відбулися глава держави оприлюднив на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

За словами президента, причиною зіткнень стало те, що на мітингу звучали політичні гасла.

"Кожен має право на мирне зібрання. Кожен має право висловити думку. І кожен повинен нести відповідальність, якщо від його дій страждає інший. Дискусії про законодавчі ініціативи не повинні порушувати закон. Я поважаю думку українців, протягом місяців ми слухаємо пропозиції щодо реформ. Однак на мітингу за законом про землю звучать не голоси фермерів, а політичні гасла. Через них постраждали і мітингувальники, і поліцейські ", - написав Зеленський.

Президент закликав учасників акцій протесту "навчитися говорити, поважати один одного і, нарешті, жити разом".

"Влада, як і обіцяла, вносить між першим і другим читанням поправки в закон про землю на основі обговорень з українським. Ми прислухаємося до людей. І саме так Україна буде рухатися до кращого життя, незважаючи на опір старих "еліт". Це я вам гарантую ", - завершив свій коментар глава держави.

Як повідомляв "Апостроф", мирна акція протесту проти спроб продати сільськогосподарську землю, яку організував Національний штаб захисту рідної землі, продовжиться під стінами Верховної Ради в середу, 18 грудня.