RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Пашинського відпустили додому: відео та подробиці рішення суду

У середу, 18 грудня, Київський апеляційний суд прийняв рішення відпустити колишнього нардепа Сергія Пашинського під цілодобовий домашній арешт.

Про це повідомляє LB.ua.

Адвокат Пашинського Андрій Федур в ході судового засідання назвав підозру Пашинському "необгрунтованою і незаконною". Він також заявив, що його клієнт "ніколи не перешкоджав слідству і не має наміру цього робити".

Федур додав, що не бачить причини, яка не дозволила б обрати Пашинському альтернативний запобіжний захід - цілодобовий домашній арешт.

Прокурори заперечували проти зміни запобіжного заходу. На їхню думку, Пашинський може впливати на свідків у справі, а також знищити докази, які поки до кінця не зібрані.

На питання судді, чому до цих пір не було завершено досудове розслідування, прокурор Владислав Фомченков заявив, що зараз проводяться деякі експертизи (судово-балістична та фототехнічна), в тому числі повторні. За його словами, вони повинні завершитися протягом двох місяців, але це залежить від експертів.

В результаті суд прийняв сторону захисту Пашинського і постановив негайно звільнити екс-депутата з-під варти і відправити додому. Його також зобов'язали носити електронний браслет, здати закордонний паспорт, не спілкуватися зі свідками і прибувати на першу вимогу.

Цілодобовий домашній арешт для екс-нардепа триватиме до 3 лютого 2020 року.

Як раніше повідомляв "Апостроф", 29 листопада Печерський районний суд Києва продовжив запобіжний захід колишньому народному депутату Сергію Пашинському у вигляді утримання під вартою до 29 січня.