RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Смішно до сліз: стали відомі кумедні моменти на суді у справі Пашинського

Під час засідання у справі Сергія Пашинського, якого звинувачують в нанесенні тілесних ушкоджень за допомогою зброї, відбулося кілька безглуздих моментів, які викликали сміх у присутніх.

Про це повідомляє кореспондент "Апострофа" із залу суду.

Так, під час засідання виступ представника сторони обвинувачення викликав бурхливу реакцію і сміх глядачів і журналістів.

Так, суддя поставив представнику звинувачення уточнююче запитання щодо того, що ж все-таки було першим в інциденті, за який суд заарештував Пашинського: удар, отриманий ним по голові іншим учасником інциденту Хімікусом, або постріл з пістолета. Суддя попросив уточнити цей момент, щоб розуміти, чи могла мати місце самооборона з боку Пашинського (адже викликає сумнів, що поранений чоловік потім міг нанести серйозну рану Пашинському пляшкою по голові).

Представник звинувачення спробував ухилитися від відповіді, але в кінці кінців сформулював що і удар і постріл "відбулися фактично одночасно". У відповідь зал суду вибухнув сміхом.

Другий безглуздий момент стався під час відповіді з боку звинувачення на питання про фізичне розміщення апарату управління і підрозділів ГБР.

Нагадаємо, це питання стало одним з аргументів захисту, який вважає, що відповідно до закону справу повинен був розглядати не Печерський суд Києва, а Шевченківський - згідно територіальності. Обвинувач так і не зміг відповісти судді на питання, яку адресу ГБР вказано у відповідному наказі цього відомства. Як і відповісти, чи знає він, що інші справи ГБР розглядаються як раз Шевченківським судом.

Пашинський, в свою чергу, заявив, що бачить в більшості інспірованих проти нього інформаційних атак, як і в теперішній судовій справі політичний підтекст і явне замовлення з боку Росії.

"У цій справі (мається на увазі інцидент з громадянином Хімікусом, - ред.) Немає взагалі нічого. Це просто -"потрібно посадити Пашинського, а там розберемося", - заявив він.

За його словами, він нікуди не хоче тікати і їхати.

"Я найбільше зацікавлений, щоб точку в цій ганебній справі було поставлено в суді", - додав Пашинський.

В кінцевому підсумку, засідання суду перенесли. За даними джерела "Апострофа", тому причиною стало можливий тиск на суд.

"Це робиться зараз до того, щоб Пашинського не відпустили", - повідомило в коментарі "Апострофу" джерело.

У той же час журналістка Соня Кошкіна називає свою версію перенесення засідання.

"Причина перенесення смішна до сліз. Суд не знає фактичної адреси ГБР. Прокурори - теж. Пішли в ніч - думати. Насправді ясно ж для чого", - написала вона в своєму Telegram-каналі.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо про те, що ряд політиків повідомили про готовність взяти Пашинського на поруки.