RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

"Забули" про Севастополь: навколо законопроекту Зеленського розгорівся гучний скандал

У законопроекті президента України Володимира Зеленського про зміни до Конституції з якоїсь причини не згадується про анексований Росією Севастополь, який має спеціальний статус, як і столиця України.

Зараз в Конституції говориться, що "міста Київ і Севастополь мають спеціальний статус, який визначається законами України". У новій версії цей пункт позначений без згадки Севастополя.

При цьому нардеп Богдан Яременко вважає, що особливий статус Севастополя не допоміг під час російської операції по окупації, хоча повинен був це зробити. Він вважає, що місту не потрібен спеціальний статус.

У свою чергу нардеп від "Слуги народу" Андрій Клочко заявив, що в законопроект президента можуть внести Севастополь.

"Місто Севастополь - можливо, його буде довключено, або ще внесено. Як тільки Україна поверне Крим, поверне кордони, я впевнений, що це буде там обов'язково. Я думаю, що Севастополь буде довнесено в розгляді перед голосуванням", - сказав Клочко.

У свою чергу представник так званого "парламенту Криму" Юрій Гемпель заявив, що Севастополь слід виключити з конституції України.

"Вони зобов'язані взагалі прибрати зі своєї конституції пункти, де згадуються Крим і Севастополь, які сьогодні є невід'ємною частиною Російської Федерації", - говорять окупанти.

Нагадаємо, що в мережі висміяли проект змін до Конституції, який вніс до Верховної Ради президент України Володимир Зеленський.