RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Український дипломат розповів про масштабну мережу агентів Кремля в ООН

Посол України в США Володимир Єльченко розповів про те, що в ООН працює ціла мережа агентів з Росії. За його словами, Росія має величезний вплив на організацію.

Як повідомляє "Апостроф", в інтерв'ю агентству "Укрінформ" Єльченко зазначив, що деякі з членів Радбезу ООН відверто бояться Росію.

"Більшість з тих 22-23 країн, які голосують в унісон з Росією проти наших резолюцій, на 100 відсотків залежать від неї. Або від поставок зброї, або від списання якихось боргів, або російських вливань, без яких економіка не буде працювати. це Нікарагуа, Куба, Венесуела в Латинській Америці. Бурунді, Судан - в Африці. М'янма, Камбоджа - в Азії", - сказав він.

Колишній представник України в ООН додав, що Росія впливає на роботу ООН через свої кадри і робить це таємно.

"У секретаріаті Організації Об'єднаних Націй працює дві-три сотні росіян. Думаю, половина з них - це агентура ФСБ, явна або відкрита.

Так склалося ще з радянських часів, коли кожен другий працівник з СРСР був "підписаний", як тоді говорили, або був прямим агентом. Зараз російські кадри працюють на спецслужби Росії або, в більш м'якому варіанті - на постпредство РФ. Я взагалі вважаю, що це агентурна мережа, створена в рамках ООН", - зазначив дипломат ..

На завершення він додав, що вплив РФ значно більше, ніж Україна і десятків інших країн.

"До речі, час від часу ми бачимо інформацію про те, що якогось співробітника ООН з Росії американські спецслужби попросили від'їхати додому. Тобто іноді їх відловлюють", - сказав він.

Нагадаємо, що п резидент України Володимир Зеленський призначив постійним представником України в ООН Сергія Кислицю.