RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Зеленський підписав закон про оформлення документів для жителів зони ООС і переселенців

Президент України Володимир Зеленський підписав закон "Про внесення змін до Закону України "Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції" про особливості оформлення документів, що засвідчують особу і підтверджують громадянство України".

Про це повідомляють на офіційному сайті глави держави.

У новому законі йдеться про питання оформлення документів, що засвідчують особу і підтверджують громадянство України, громадянам, які проживають в зоні проведення антитерористичної операції та/або здійснення заходів щодо забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій і Луганській областях. Також він стосується тих, хто переселився з такої зони під час проведення АТО, оскільки сьогодні ці питання не врегульовані законодавчо.

Відповідно до закону, таким громадянам оформляють документи що засвідчують особу і підтверджують громадянство України. Цим займається центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику в сфері міграції (імміграції та еміграції), за місцем звернення особи або її законного представника в уповноважених органів, які здійснюють свої повноваження на території області, в якій проводиться АТО/заходи щодо забезпечення нацбезпеки і оборони.

Оформлення таких документів громадянам, які переселилися із зони проведення АТО здійснюється центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику в сфері міграції (імміграції та еміграції), за фактичним місцем проживання, перебування особи.

Для внесення відомостей про місце проживання до документів може використовуватися інформація з Державного реєстру виборців.

Цей закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування - тобто 27 грудня.

Як повідомляв "Апостроф", 26 жовтня президент України Володимир Зеленський прибув до населеного пункту Золоте на Донбасі, де зустрівся з військовими, які виступали проти розведення військ.