RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Політика

Новини

20 вересня

Всі новини

Ми забирали наших героїв: Зеленський виправдався за видачу беркутівців Росії

Передача бойовикам колишніх беркутівців, яких звинувачують у вбивствах на Майдані, було головною умовою проведення масштабного обміну, який пройшов на КПВВ "Майорське" у неділю, 29 грудня.

Про це заявив президент Володимир Зеленський, зустрічаючи в аеропорту "Бориспіль" звільнених українців.

"З приводу беркутівців. Так, це умова "всіх на всіх", умова цього обміну. Ми забирали наших героїв. Це складне було рішення, рішення політичне, це правда. Я вважаю, що наші бійці, наші військові і журналісти всі герої, і для нас пріоритет - повернути наших людей", - сказав він.

За його словами, якби вони залишилися в Україні, "ми б не отримали наших розвідників, хлопців, які були в Дебальцевому".

"Якби у мене було ще 100 беркутівців і мені б запропонували повернути одного розвідника, я б віддав 100 беркутівців і повернув живого розвідника", - уточнив президент.

Також Зеленський розповів, що всього в рамках обміну було звільнено 81 українця, причому з літака в Києві вийшли 76 осіб, решта залишилися на території ОРДЛО.

Як повідомляв "Апостроф", раніше з'явилася онлайн відеотрансляція зустрічі звільнених українців в аеропорту "Бориспіль" в Києві в неділю, 29 грудня.