RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Україна віддає справжніх вбивць, все йде прахом: Сенцов виступив з потужною заявою щодо обміну полоненими

Український режисер, колишній політв'язень Кремля Олег Сенцов вважає, що після завершення обміну полоненими, який почався на КПВВ "Майорське" в Донецькій області в неділю, 29 грудня, влада України для подальшого звільнення своїх заручників в Росії буде змушена торгувати інтересами своєї країни.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

Олег Сенцов нагадав, що внаслідок обміну повернеться додому тільки частина українських полонених.

"Не всі хлопці будуть звільнені навіть з ОРДЛО - хтось залишиться в руках бойовиків. Кримські татари та інші наші політв'язні і надалі будуть сидіти в російських в'язницях", - зауважив колишній в'язень Кремля.

Тим часом, Україна віддає "справжніх вбивць: російських найманців, харківських терористів і п'ятьох беркутівців". Використавши таким чином весь "обмінний фонд", на думку Сенцова, український уряд "буде змушений надалі торгувати інтересами країни з ворогом".

"Я дуже радий за цих хлопців та їх родини, які сьогодні мають зустрітися. Країна повинна повертати своїх героїв, але не ціною паплюження цінностей, за які ці герої билися. Бо вони не скажуть спасибі за те, що справа розстрілу людей на Майдані не була закінчена хоча б вироком винним. Що майже через шість років ми почали повертатися у ту точку, з якої все почалося. Що те, за що боролися українці, йде прахом", - написав Сенцов.

Як повідомляв "Апостроф", з Лук'янівського СІЗО в Києві вивезли трьох обвинувачених у вбивствах на Майдані екс-беркутівців.