RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Це страшна історія: Зеленський звернувся до українців через авіакатастрофу в Ірані, відео

Президент України Володимир Зеленський оголосив 9 січня днем національного трауру і пообіцяв допомогу від держави сім'ям українців, загиблих в авіакатастрофі українського літака в Тегерані (Іран).

Відеозвернення глави держави розміщено на Facebook-сторінці Офісу президента.

Володимир Зеленський назвав ранок 8 січня 2020 року чорною сторінкою в історії України та всього світу.

"Безперечно, пріоритетом для України є встановлення причин авіакатастрофи. Ми обов'язково дізнаємося правду. Для цього буде проведено детальне і незалежне розслідування відповідно до норм міжнародного права", - підкреслив глава української держави.

За його словами, розслідування авіакатастрофи здійснить комісія, створена Організацією цивільної авіації Ісламської Республіки Іран. У цю країну вже прибули 45 українських фахівців, в тому числі з Державної авіаційної служби, Національного бюро розслідувань авіаційних подій та інцидентів з цивільними повітряними суднами і представники МАУ.

"Ми очікуємо, що всі вони будуть включені в роботи комісії, зокрема до розшифровки записів "чорних скриньок". У разі потреби до складу комісії можуть залучатися і інші необхідні експерти, також прибули до Тегерана", - сказав Зеленський.

Президент закликав утриматися від домислів щодо трагедії і дочекатися роезультатів роботи фахівців.

"Це не тема для хайпів, лайків у соцмережах, сенсацій і конспірологічних теорій. Нам потрібні терпіння, витримка і мудрість. А ще ця страшна історія повинна навчити всіх нас - і кожного громадянина України, і кожного світового лідера - цінувати людські життя. І робити це до того, як вони так швидко і болісно обриваються", - підкреслив глава української держави.

Як повідомляв "Апостроф", Іран не передасть чорні ящики літака авіаліній МАУ, який розбився біля Тегерана, компанії-авіабудівнику Boeing.