RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Зеленський розповів про розслідування катастрофи літака МАУ і показав нові фото

Група українських експертів завершила основний етап роботи по з'ясуванню причин катастрофи українського літака 8 січня в Ірані, під час якої загинули 9 членів екіпажу та 176 пасажирів.

Про це повідомили на офіційному Telegram-каналі президента України Володимира Зеленського.

"У страшній трагедії в Тегерані Україна показала, що має на кого покластися. І оперативний штаб при РНБО в цілому, і група експертів в Ірані зокрема працювали цілодобово й ретельно. Їм надавали всю потрібну інформацію. Україна вже знає причину трагічної загибелі 176 людей, але повинна продовжити роботу для завершення юридичної частини розслідування", - сказав президент.

У штабі РНБО підтвердили, що отримали усі необхідні відео-та фотоматеріали. Уже завершили так звану політичну частину розслідування й розпочали працювати над юридичними питаннями.

Як повідомляв "Апостроф" раніше, система протиповітряної оборони Ірану визначила український пасажирський літак МАУ як крилату ракету і тому зробила пуск своєї ракети по ньому. Про це повідомив в ході прес-конференції в Тегерані командувач військово-космічними силами "Корпусу вартових ісламської революції" (КВІР) - командувач ВПС Ірану і бригадний генерал Амір Алі Хаджизаде.