RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

З'явилися дані про величезні зарплати помічників нардепів, документ

Ряд помічників народних депутатів Верховної Ради отримали в останньому місяці 2019 року в якості зарплати досить великі суми.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на "Страна.ua".

У розпорядженні видання опинилася одна зі сторінок зарплатної відомості помічників нардепів. З документа видно, що деякі з них отримали десятки тисяч гривень, а деякі - більше 100 тисяч.

Так, Ольга Жерегіна, оформлена помічницею відразу у двох нардепів (Анастасії Красносільскої зі "Слуги народу" і Ольги Стефанішиної з "Голосу"), отримала 117 815 грн. Жерегіна раніше працювала в грантовій організації "Пацієнти України", керівником якої була свого часу Стефанишина. Красносільська також є вихідцем з грантової структури - "Центру протидії корупції" Віталія Шабуніна.

109 785 гривень отримала Євгенія Дзекунова - помічниця депутата Олександр Матусевича (округ № 86, Івано-Франківськ, "Слуга народу").

57 638 гривень отримала Марта Войцеховська, помічниця Євгена Пивоварова (округ №175, Харків, "Слуга народу").

Вікторія Горбенко - помічниця Сергія Власенка з "Батьківщини" заробила 37 436 гривень.

30705 гривень отримав Микола Волківський, який працює помічником Сергія Кузьміних, мажоритарника з 67-го округу в Житомирі від "Слуги народу" (він є братом Олега Кузьміних - відомого киборга, командира батальйону 81-ї бригади).

Як раніше повідомляв "Апостроф", керівники українських міністерств за рахунок премій, надбавок та матеріальної допомоги значно збільшили свою зарплату перед Новим роком, деякі чиновники в грудні отримали близько 400 тисяч гривень.