RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У Кабміні прийняли важливе рішення по зарплатах і преміях топ-чиновників: документ

У Кабінеті міністрів України прийняли рішення визначити нову сітку зарплат для топ-чиновників і встановити новий мінімальний розмір окладу.

Про це в своєму Telegram-каналі повідомляє народний депутат Олексій Гончаренко.

За його словами, Кабмін вирішив "не продовжувати практику величезних заробітних плат". Саме для цього була встановлена нова сітка зарплат.

Гончаренко стверджує, що основні зміни в зарплатах чиновників будуть наступними:

  • Встановлюється новий мінімальний розмір посадового окладу два прожиткових мінімуми (станом на 1 січня 4204 грн.).
  • Розміри посадових окладів пропонується затвердити в гривнях, а не коефіцієнтах, як це було в 2019 році.

"Наприклад, керівник державного органу (Офіс ПУ, апарат РНБО буде посадовий на рівні 37800 грн, а рівня міністерств і центральних органів виконавчої влади 33600 грн.)", - пише нардеп.

Також Гончаренко цитує рішення уряду з приводу премій. Повідомляється, що першому віце-прем'єр-міністру, віце-прем'єр-міністру, міністру, їх першим заступникам і заступникам може виплачуватися премія в двох видах:

  • надбавка за ефективність, яка встановлюється щомісяця першому віце-прем'єр-міністру, віце-прем'єр-міністру, міністрам прем'єр-міністром, а першим заступникам міністрів - відповідним міністром, в розмірі до 200 відсотків посадового окладу;
  • премія, яка встановлюється заступникам міністрів (крім перших заступників) відповідно до їх особистого вкладу в загальні результати роботи, в розмірі до 200 відсотків посадового окладу.

Як раніше повідомляв "Апостроф", керівники українських міністерств за рахунок премій, надбавок та матеріальної допомоги значно збільшили свою зарплату перед Новим роком, деякі чиновники в грудні отримали близько 400 тисяч гривень.