RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Росія змінює загальну картину: озвучено тривожний прогноз щодо "перемир'я" на Донбасі

Росія йде на дрібні поступки Україні, щоб змінити загальну картину ситуації на Донбасі і домогтися виборів на окупованих територіях під приводом, що там уже "перемир'я", після чого Київ ризикує залишитися один на один з ворогом.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявила юридичний представник Ради з етики досліджень Університету Макмастера, аналітик уряду провінції Онтаріо (Канада) Аріана Гіць.

"Українцям варто турбуватися про те, що до кінця жовтня 2020 року Мінські угоди можуть бути реалізовані, в значній мірі на умовах Росії. Можна очікувати, що після виборів на окупованому Росією Донбасі Україну залишать розбиратися з погрозами з боку Кремля практично наодинці, оскільки всі істотні санкції ЄС прив'язані до імплементації Мінських угод", - зазначила вона.

За словами Гіць, "нормандський формат" принесе більше результатів, тільки якщо Україна погодиться на ще більшу кількість поступок. Фактично, саме завдяки готовності президента України Володимира Зеленського йти на поступки Росії, "нормандський формат" був відновлений.

"Треба пам'ятати, що Україна не здатна самостійно закінчити війну, яку проти неї веде Росія. У деяких, схоже, існують серйозні проблеми з розумінням цієї простої концепції. Тому слід очікувати, що після імплементації "Мінська" Росія продовжить свої спроби підірвати суверенітет України", - підкреслила вона.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Українці повинні на всіх кутах кричати про величезні провали Заходу - канадський аналітик.