RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Зеленський і Ердоган в Києві підписали важливі угоди: відео

У понеділок, 3 лютого, в Україну з важливим візитом прибув президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, він провів переговори з українським лідером Володимиром Зеленським у рамках засідання Стратегічної ради високого рівня.

Лідери країн підписали важливі двосторонні угоди про співпрацю між країнами. Зокрема, уклали військово-фінансовий договір. Завдяки йому українські війська отримають допомогу від Туреччини. В рамках співпраці країн посилено безпеку в Чорному морі.

Зеленський зазначив, що також країни домовилися про культурно-гуманітарне співробітництво, в області туризму і освіти.

Крім того, Ердоган підкреслив, що не підтримує анексію Криму. Туреччина сподівається, що всі конфлікти в Україні будуть розв'язані мирним шляхом.

12:18 Урочиста церемонія зустрічі президентів відбулася біля Маріїнського палацу у Києві. Глави держав оглянули стрій почесної варти. Пролунали державні гімни України та Турецької Республіки.

1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1

На офіційній церемонії перед самою зустріччю із Зеленським президент Туреччини голосно привітав почесну варту "Слава Україні!". У відповідь він почув "Героям слава!".

Після зустрічі президентів у форматі віч-на-віч відбудеться восьме засідання Стратегічної ради високого рівня під головуванням Володимира Зеленського та Реджепа Таїпа Ердогана. Також будуть підписані українсько-турецькі двосторонні документи.

11:57 Почалася офіційна церемонія зустрічі Зеленського з Ердоганом. У ході візиту Ердогана супроводжують міністр казначейства і фінансів Берат Албайрак, міністр торгівлі Рухсар Пекджан, міністр юстиції Абдулхаміт Гюль, глава Управління по зв'язках адміністрації президента Фахреттін Алтун і прес-секретар президента Ібрагім Калин.

Нагадаємо, що канцлер Німеччини Ангела Меркель емоційно відреагувала на подарунок Ердогана.