RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Бізнес-зв'язки в Росії і не тільки: спливли скандальні дані про нового главу ОПУ

Нового главу Офісу президента України Андрія Єрмака звинувачують в зв'язках з російським бізнесом і політиками.

Про це йдеться в розслідуванні журналістів програми "Схеми".

Розслідування було опубліковано ще в жовтні 2019 року, коли стало зрозуміло, що саме Андрій Єрмак є одним з головних радників президента Володимира Зеленського з міжнародного напрямку. Нової актуальності воно набуло після того, як Єрмак замінив Андрія Богдана на посаді глави ОП.

"Що відомо про нового главу Офісу президента Зеленського Андрія Єрмака? Ще півроку тому ми виявили у нього бізнес-зв'язки в Росії. Більш того, ми з'ясували, що його партнер громадянин Росії - пов'язаний з російським сенатором-"єдиноросом" і однокурсником Путіна", - пишуть журналісти "Схем".

Їм вдалося встановити, що Єрмак є бізнес-партнером громадянина Росії Рахаміма Еммануїлова. Через нього він також може бути пов'язаний з іншими високопоставленими росіянами.

Сам Єрмак пояснював ці зв'язки тим, що ще в 90-их "його попросили зареєструвати тут компанію" і ніяка господарська діяльність через цю компанію згодом нібито не велась.

"Але ми встановили, що це не так - з моменту заснування дохід однієї з їхніх спільних фірм в Україні склав 40 млн грн. Після виходу нашого розслідування Єрмак і його російський бізнес-партнер залишаються співзасновниками в двох українських фірмах", - зазначають журналісти.

Читайте також матеріал "Апострофа" про зміну голови ОПУ: Збити Богдана: чому Зеленський "відрізав" собі "праву руку".