RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Влаштовував скандали і шукав "допомоги": спливли гучні деталі відставки Богдана

Колишній глава Офісу президента України (ОПУ) Андрій Богдан, незважаючи на дружні відносини з Володимиром Зеленським, регулярно влаштовував скандали.

Про це розповіли джерела "Апострофа".

За їхніми даними, діставалося і його підлеглим, і практично всім людям, що входять у найближче оточення президента.

Так, неодноразово повідомлялося про непрості стосунки Богдана з главою Служби безпеки Іваном Бакановим і Андрієм Єрмаком.

За словами глави Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимира Фесенка, Єрмак і Богдан спочатку були найближчими фігурами, що мали доступ до президента Зеленського, але їх кардинально відрізняла манера поведінки.

"Обидва на початковому етапі демонстрували результат, але у Єрмака не було амбіцій, на відміну від Богдана. Надалі протистояння між політиками за право бути першим біля президента призвело до сьогоднішньої ситуації. Є інформація, що останнім часом Богдан конфліктував з "кварталівцями" в команді президента. Зеленський не любить конфліктів, тому було прийнято таке рішення", - зазначив він.

Фесенко додав, що на користь Єрмака було і те, що він командний гравець, неконфліктний. Він ефективно впорався із завданням переговорів у "нормандському форматі", обміном полоненими і газовим контрактом. Проте, Богдан до останнього намагався втриматися у своєму кріслі.

"Він чудово бачив, що його "відтирають" від Зеленського. Це виражалося в тому, що, починаючи з новорічних свят він був відсутній на важливих закритих нарадах. Богдан навіть намагався заручитися підтримкою двох своїх заступників - Сергія Трофимова і Кирила Тимошенко. Але це не допомогло. Тим більше, що у Тимошенко самого зараз великі неприємності, і він цілком може бути звільнений найближчим часом. Зараз йому підшукують заміну, але з кадрами у Зеленського - проблеми", - додало джерело.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Збити Богдана: чому Зеленський "відрізав" собі "праву руку".