RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Нардеп від партії Порошенко отримала підозра у "справі Зеленського": відео

У середу, 12 лютого, народному депутату України Софії Федині в приміщенні Державного бюро розслідувань (ДБР) було повідомлено про підозру у погрозі вбивством президенту України Володимиру Зеленському.

Про це повідомляє прес-служба ДБР.

Як сказано в повідомленні, слідством встановлено, що народний депутат в змові з волонтеркою Марусею Звіробій 26 жовтня 2019 року в одному з кафе міста Львова під час онлайн-трансляції через соціальну мережу Facebook і відеохостинг YouTube "висловила усні погрози вбивством щодо Президента України Зеленського В.О. в зв'язку з його державною діяльністю ".

Досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 346 Кримінального кодексу України, провадиться слідчими центрального апарату ДБР. У разі доведення провини, підозрюваній загрожує покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі на строк до 5 років.

Після вручення підозри Софія Федина вийшла з будівлі ДБР і зазначила, що її вже викликали на перший допит. Народний депутат називає справу "політичними репресіями" і вимагає, щоб на нього звернули увагу міжнародні організації звернули на це увагу.


Як повідомляв "Апостроф", раніше користувачі мережі висловили обурення діями ДБР щодо народного депутата, вказавши на його підконтрольність владі.