RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У справі про катастрофу MH17 над Донбасом намічається важливий поворот: з'явився новий свідок

Міжнародна Спільна слідча група (JIT) заявила про наявність ще одного свідка запуску ракети по малайзійському Boeing рейсу MH17 в небі над Донбасом в 2014 році, після чого він зазнав аварії.

Про це повідомив нідерландський слідчий, голова JIT Фред Вестербеке під час американського суспільно-політичного телешоу "60 хвилин" на каналі CBS.

"Я б сказав, що у мене є очевидець. Але не сказав, скільки їх", - підкреслив Вестербеке, відповідаючи на питання про те, чи дійсно у слідства є "свідки запуску ракети".

За його словами, немає сумнівів в тому, що ракетна система "Бук", за допомогою якої було зроблено постріл, належала саме 53-й бригаді збройних сил Російської Федерації.

Нідерландський слідчий також заявив, що Росія взагалі не допомагала в розслідуванні протягом останніх п'яти років. При цьому зазначив, що росіяни повинні були надати їм всю інформацію і докази, які потрібні в цьому складному розслідуванні.

"Вони повинні були сказати нам на другий день після того, як це сталося ... Сказати: "Ми зробили помилку" або "Те, чого не повинно було статися". Вийти вперед. Це те, що вони повинні були, але ніколи не робили", - підсумував Вестербеке.

Як повідомлялося, раніше в Україні дали важливу відповідь на гучне рішення Нідерландів про початок нового розслідування по катастрофі МН17 в небі над Донеччиною.

Детальніше про те, чому Росія не залишає спроб переглянути результати розслідування по Boeing, читайте в матеріалі "Апострофа": Різкий поворот: чому Україну можуть звинуватити у знищенні МН17.