RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Не можна закривати країну на ключ: Тимошенко висловилася про карантин в Україні

Засідання Верховної Ради в суботу може відбуватися на відкритому повітрі, можливо на подвір’ї будівлі парламенту, якщо цього вимагатиме епідеміологічна ситуація.

Про це Юлія Тимошенко заявила в ефірі телеканалу ZIK.

За її словами, на засідання можуть винести ухвалення закону про розпродаж землі. "Батьківщина" виступатиме категорично проти. Натомість пропонуватиме системні кроки, необхідні для протидії поширенню епідемії, захист здоров’я людей і водночас стимулювання розвитку економіки.

"Ми не можемо закрити країну на ключ. Україна має жити. Карантин необхідний, але насамперед щодо "груп ризику" - людей, які повернулися додому з-за кордону, літніх громадян, пенсіонерів, хворих, які мають хронічні захворення та ослаблений імунітет тощо. Здорові українці повинні мати можливість працювати, безумовно із забезпеченням їх належного санітарного захисту . Ми маємо захистити людей і від епідемії, і від економічної кризи – подбавши про те, щоб вони отримували зарплати, а пенсіонери – пенсії. Ми сподіваємося, що пропозиції "Батьківщини" будуть підтримані усіма політичними силами", - заявила Тимошенко.