RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Зеленський заявив про закриття кордонів і боротьбу зі спекулянтами: відео

Президент України Володимир Зеленський повідомив про закриття кордону України для українців з вечора п'ятниці, 27 березня.

Коронавірус вбив понад 20 тис. осіб: що відбувається в Україні і світі (оновлюється)

Про це йдеться у відеозверненні глави держави.

"До кінця п'ятниці 27-го березня буде закритий державний кордон та припинені всі пасажирські перевезення", - сказав він.

Щодо українців, які знаходяться за кордоном та не встигли повернутись до України, то про них, за словами президента, подбають дипломатичні представництва і українські громади

"Ні про одне українця, який залишиться за кордоном, ніхто не забуде. Ми будемо поступово повертати вас з-за кордону, але з урахуванням епідемічної ситуації в місці вашого перебування, а також – рівня забезпечення необхідними засобами та готовності медичної системи до вашої обов'язкової ізоляції", - сказав він.

Також президент наказав прем'єр-міністру України Денису Шмигалю розібратися з VIP-палатами для чиновників та заявив, що зараз важливо не допустити зростання цін на продукти, а "всі спекулянти будуть покарані".

Нагадаємо, що з 17 березня Росія, Польща і Білорусь припинили залізничне сполучення з Україною, Молдовою та Латвією.

Як повідомляв "Апостроф", карантин, який запровадили в Україні через смертельний коронавірус, може бути скасовано раніше, ніж 24 квітня.