RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Зеленський відправив медиків до Італії боротися з коронавірусом: якою буде користь для України

Президент України Володимир Зеленський для допомоги в боротьбі з коронавірусом в Італії підписав указ про відправку туди українських медиків.

Коронавірус заразив більше 1 мільйона осіб: що відбувається в Україні і світі (оновлюється)

Про це йдеться в повідомленні на сайті президента.

Повідомляється, що Зеленський підписав указ про надання гуманітарної допомоги Італії. Згідно з документом, в цю країну відправиться бригада українських медиків для допомоги в боротьбі з пандемією COVID-19 і обміну досвідом. Частина лікарів буде визначена Міністерством охорони здоров'я України, частина - Міністерством внутрішніх справ.

"Українські фахівці отримають неоціненний досвід, поки у нас немає піку хвороби. І повернуться, коли будуть найбільш затребувані вдома. Цей досвід не можна нічим замінити. За цей час ми просунемося вперед в лікуванні COVID-19 і будемо мати фахівців, які вивчать різні випадки лікування в Італії", - підкреслив Зеленський.

При цьому українська сторона забезпечить медикам оплату праці та захист, а італійська - проживання та харчування.

"Лікарі матимуть кращий захист, всі спецзасоби: надійні захисні костюми, окуляри, досить рукавичок, маски. Це взаємна допомога, адже Італія теж надасть свою допомогу. Ми координуємо в цьому", - зазначив Зеленський.

Наступного тижня планується поставка в Італію медичного спирту, обсяг якої буде визначатися з урахуванням потреб внутрішнього українського ринку.

Як повідомляв "Апостроф" в італійському містечку Вогера, яке розташоване в найбільш постраждалій від пандемії області Ломбардія, від коронавірусу лише за тиждень померла сім'я з чотирьох осіб.