RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Епопея з "антиколомойським законом": Рада провела голосування з важливого моменту

Верховна Рада не змогла скасувати прийнятий на попередньому позачерговому засіданні закон про внесення змін до регламенту.

Про це повідомляє zn.ua.

У парламенті було зареєстровано чотири постанови для скасування відповідного документа. Однак голосів для жодної з них не вистачило.

Так, за постанову №1043-п проголосували 56 депутатів при мінімально необхідних 226, за постанову №1043-п1 - 61 депутат, за постанову №1043-п2 - 48 депутатів, за постанову №1043-П3 - 53 депутата.

Зміни до регламенту Ради були внесені для прискорення розгляду проекту "антиколомойського" закону, до якого зареєстровано 16 тисяч правок.

За різними оцінками, зміни в регламенті Ради одночасно створюють ризики для функціонування опозиції в парламенті.

Депутати перед голосуванням наполягали, щоб зміни в регламент Ради були тимчасовими. Однак відповідне рішення не було прийнято.

Як зазначає видання, для прийняття "антиколомойського" закону необхідно буде провести три позачергових засідання Ради, тому раніше початку травня цей процес не завершиться.

Ухвалення "антиколомойського" закону - це одна з умов надання Україні фінансування Міжнародним валютним фондом.

У першому читанні "антиколомойський" закон був прийнятий в кінці березня. Він покликаний не допустити повернення націоналізованого Приватбанку його екс-власнику - олігарху Ігорю Коломойському.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо про те, що Офіс президента весь процес з "антиколомойським" законом погоджує з самим Коломойським, а глава ОП Андрій Єрмак спілкується з олігархом з цього питання майже кожен день.