RU  UA  EN

Неділя, 26 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 травня

Всі новини

У НАТО провели таємне засідання через коронавірус: в ЗМІ просочилися деталі

Керівництво НАТО провело таємне засідання, на якому обговорювався план дій країн-учасниць у разі другої хвилі коронавірусу.

Новий "сплеск" смертності в Італії: як змінюється ситуація з коронавірусом в Україні та світі (оновлюється)

Про це повідомляє Der Spiegel.

За даними видання, на таємному засіданні, яке відбулося на минулому тижні, але про яке стало відомо тільки зараз, представники альянсу і генеральний секретар Йенс Столтенберг в зв'язку з цим вирішили задіяти військовий план дій.

Таким чином, військовий союз хоче краще підготуватися до нового спалаху вірусу, щоб мати можливість надавати більш ефективну підтримку постраждалим від інфекції країнам НАТО.

План дій повинен створюватися і узгоджуватися під невсипущим контролем головнокомандувача збройними силами НАТО в Європі генерала Тода Уолтерса.

Дипломати альянсу вважають, що трансатлантичний союз повинен бути краще озброєний на випадок епідемії. У зв'язку з цим поряд з планом дій на випадок другої хвилі коронавірусу восени повинен бути створений також окремий довгостроковий план під назвою Pandemic Response Contingency Plan.

Столтенберг рекомендував, щоб перший документ було представлено, узгоджено і прийнято вже на наступному зібранні міністрів оборони, яке відбудеться в кінці червня.

Видання зазначає, що на секретній нараді Столтенберг заявив, що краще скоординована відповідь на другу хвилю коронавірусу стане лакмусовим папірцем для довіри і згуртованості в альянсі.

За наявними відомостями, генеральний секретар також запропонував загальні закупівлі засобів індивідуального захисту і ліків через власне агентство з підтримки і закупівель НАТО.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що в штаб-квартирі НАТО зафіксували перший випадок коронавірусу.