RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

У Раду внесли цікавий закон про позашлюбних дітей нардепів: що пропонують

Група народних депутатів внесла на розгляд Верховної Ради законопроект, який дасть можливість чиновникам не показувати в деклараціях позашлюбних дітей.

Як повідомляє "Апостроф", про це написав керівник "Центру протидії корупції" Віталій Шабунін в своєму блозі на "Українській правді".

"Розповім вам про пріоритети нашої політичної еліти під час епідемії. 28 депутатів (серед яких віце-спікер (Руслан Стефанчук, - Апостроф) і кілька голів комітетів) п'ять днів назад зареєстрували законопроект. Його відразу почали пхати до порядку денного позачергової сесії", - пише Шабунін.

Він зазначив, що основною метою законопроекту є дозволити не декларувати майно неповнолітніх дітей, які не живуть з батьками-декларантами.

І справа тут навіть не в корупції, підкреслює Шабунін, а в "небажанні когось із авторів засвітити в декларації позашлюбних дітей".

І щоб це не дуже впадало в очі, цю норму сховали серед інших змін, які не є настільки нагальними, щоб під час епідемії їх вносити до порядку денного ВР.

Як повідомляв "Апостроф", 4 травня в Конституційний суд надійшло подання від депутатів партії "Батьківщина", яким парламентарі просять відкрити конституційне провадження і визнати ряд положень закону про землю, що не відповідають статтям Конституції.