RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Коли звільнять Донбас і проведуть там вибори: у Зеленського заявили про запасний план

Київ має намір домогтися миру на Донбасі і повернути окуповані території до кінця 2020 року, але також у керівництва країні є і "план Б", якщо цього добитися не вийде.

Таку заяву 7 травня зробив глава Офісу президента Андрій Єрмак.

Представник глави держави зазначив, що Україна не готова чекати роками, поки "та сторона не захоче припиняти війну". Єрмак додав, що Київ буде робити все, для повернення окупованих територій до кінця року.

"Але у нас є і пророблений план Б: що ми робимо, якщо буде так; що робимо, якщо буде ось так", - сказав Єрмак.

За словами глави ОПУ, проведення місцевих виборів на території ОРДЛО можливо в жовтні цього року, але за певних умов.

"Виборів під дулами автоматів не буде. Для початку необхідний контроль над кордоном, можливо спільно з міжнародними інституціями, потрібна безпека і тільки потім вибори", - зазначив Єрмак.

У свою чергу віце-прем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції Олексій Резніков додав, що кампанія на місцевих виборах за законодавством має починатися за 90 днів до дати їх проведення, а до цього терміну міжнародні спостерігачі від БДІПЛ ОБСЄ повинні зробити висновок про принципову можливість проведення демократичних виборів в ОРДЛО.

Нагадаємо, що Верховна Рада в першому читанні прийняла законопроект №2769 , який знижує грошову заставу на місцевих виборах, рішення підтримали 248 народних депутатів.