RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Хотіли використати карантин: в Україні вказали на спробу влади встановити в країні авторитаризм

Влада України намагалася використати карантин як антикризову технологію і для побудови більш жорсткої системи управління державними процесами.

Про це в ході конференції "Внутрішньополітичний розвиток України під час та після коронавірусу" розповів політичний експерт центру "Софія" Андрій Єрмолаєв.

"Відчувши, що суспільство може, побачивши некомпетентність та внутрішню конфліктність команди Зеленського, знову підтримати реваншистські політичні настрої або радикальні пропозиції з боку опонентів, він і його команда спробували в умовах карантину прийняти низку рішень та інституційно забезпечити владу таким чином, щоб швидко вийти з непростого періоду, продемонструвати суспільству, що все нормально", - сказав експерт.

Але деякі рішення, які на цій хвилі спробувала прийняти нова влада, за словами Єрмолаєва, свідчать про спробу впровадити більш жорстку систему управління країною: "Це закон про ринок землі, закон про банки та пов'язані з цим зміни в закон про Регламент, спроба подискутувати та вкинути в суспільство тему про необхідність партизації влади, це говорить про те, що була спокуса, щоб використати карантин не тільки як антикризову технологію, але й була спокуса створити більш жорстку систему влади, націлену на автократичний та навіть авторитарний режим".

Як повідомляв "Апостроф", на думку Андрія Єрмолаєва, українське суспільство поступово розчаровується в політиці Володимира Зеленського, але ще не готове відмовитися від надій, які покладало на нього на виборах президента.

Також раніше стало відомо про те, що кожен місяць чинний голова держави втрачає як мінімум по 2 відсотки підтримки.