RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Росія знайшла нову лазівку для зняття з себе західних санкцій: документ

Росія хоче домогтися зняття західних санкцій, діючи через Співдружність незалежних держав.

Про це повідомляє democratic-europe.eu.

Кремль змінює тактику тиску на західні країни. Раніше стратегія РФ на даному напрямку полягала в організації масштабної інформаційної кампанії по світу з хештегом "санкції заважають боротися з коронавірусом". Крім того, Росія намагалася "проштовхнути" в ООН резолюцію про необхідність зняття санкцій.

Однак ці спроби виявилися безуспішними, оскільки санкції було введено через російську агресію проти України, яку Москва не припиняє.

Змінивши тактику, РФ намагається використовувати підконтрольну їй організацію - Співдружність незалежних держав. З дипломатичних джерел стало відомо, що Москва запропонувала лідерам країн СНД виступити зі спільною заявою у зв'язку з поширенням коронавірусу.

Глава МЗС РФ Сергій Лавров підтвердив, що тема боротьби з коронавірусом буде основною на засіданні голів урядів країн - членів СНД 29 травня.

Планується, що в заяві голів країн СНД буде, серед іншого, сказано: "Закликаємо всі країни світу до відмови від торгових воєн, прийнятих в обхід Ради Безпеки ООН односторонніх санкцій та інших заходів економічного тиску або примусу з боку одних держав щодо інших".

Такий заклик до скасування санкцій є цинічним не тільки тому, що РФ продовжує агресію проти України, а й з тієї причини, що сама Росія багато років використовує енергетичні та інші механізми тиску на країни як колишнього СРСР, так і Заходу.

Як повідомляв "Апостроф", раніше РФ намагалася добитися скасування санкцій, прикриваючись пандемією.