RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Зеленський заговорив про новий обмін полоненими та зустрічі з Путіним

Президент України Володимир Зеленський на прес-конференції за підсумками першого року на чолі держави розповів про можливий новий обмін полоненими та про зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним.

Відповідні коментарі він дав, відповідаючи на питання журналіста Дмитра Гордона про те, чи бачить президент результати переговорів з РФ та Путіним.

"На сьогодні у нас було три обміни ... Ми вже говоримо про можливий обмін після пандемії коронавірусу, повернення наших політв'язнів, які перебувають у в'язницях Росії та окупованого Криму", - зазначив Зеленський.

Він додав, що відповідні переговори в Мінську тривають.

"Ми додали статус Мінському процесу, ми змогли показати, що люди, які є представниками ЛДНР, у деяких з них є російські паспорти", - сказав президент.

Він висловив надію, що після завершення карантину та пандемії коронавірусу відбудеться ще одна зустріч в "нормандському форматі".

Що стосується готовності говорити з Путіним та Росією, то, за словами Зеленського, "ми повинні з ними говорити і домовлятися. Мінський формат - пріоритет, але від інших форматів не відмовляємося ... Нам потрібен результат".

Голова держави також повідомив, що за останній час не проводив телефонних переговорів з Путіним, а спілкувався лише з лідерами Німеччини та Франції.

Президент назвав журналіста Гордона "спецагентом" (ймовірно, у зв'язку з інтерв'ю, які Гордон взяв у російського військового злочинця Ігоря Гіркіна (Стрєлкова), а також у екс-прокурора Наталії Поклонської, яка перейшла на бік окупантів).

Як повідомляв "Апостроф", в ході прес-конференції Зеленський також зробив важливу заяву про запуск транспорту та відкриття дитсадків.