RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Зеленський порушив закон і його треба оштрафувати

Поява президента України Володимира Зеленського з чиновниками в кафе в Хмельницькому без маски викликала бурхливу реакцію українців. Політичний експерт Міжнародного центру перспективних досліджень (МПЦД) Ігор Петренко розповів "Апострофу", чому це було порушенням.

Скандал, який розгорівся довкола президента, - це проблема його піар-служби, яка зробила достатньо невдалий пост на офіційній сторінці Офісу президента і "епічно підставила шефа", вважає експерт.

"Очевидно, що президент порушив закон, оскільки обслуговування всередині закладів починається лише з 10 червня, є встановлена кількість людей, які перебувають за столом, відстань між ними. Крім того, там є головний санітарний лікар Віктор Ляшко, хоч він і подалі від решти. Вони без масок, в яких приходять на нараду. Хоч їх усіх перевіряють ледь не щодня на коронавірус, це не є підставою для порушення", - прокоментував Петренко.

Він вважає, що Зеленський має записати відео, у якому продемонструє квитанції про сплату штрафу у 17 тис. ним і всіма присутніми на фото порушниками.

"Я б на місці президента відреагував. Сказав би, мовляв, так, ми порушили і просимо за це вибачення, і показав би квитанції. Адже говорили, що всі мають право на помилку", - каже експерт.

До того ж заклад, який допустив таку ситуацію, також має понести покарання, додав Петренко.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Зеленський пояснив, чому був у кафе у Хмельницькому без маски.