RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

21 вересня

20 вересня

Всі новини

Зеленський пояснив, чому був в кафе в Хмельницькому без маски: поліція відреагувала

Президент України Володимир Зеленський заявив, що готовий заплатити штраф, якщо його візит в кафе в Хмельницькому, де він і його супутники були без масок, визнають порушенням карантину.

Про це він сказав журналістам в ході свого візиту в Хмельницьку область.

"Я готовий віддати штраф, якщо я щось порушив ... Мене ... запросили, я зайшов - все там перевірили", - пояснив Зеленський.

Крім того, резонансне відвідування кафе прокоментував головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, який теж там був присутній. За його словами, вони зайшли в кафе не тільки за кавою, але і перевірити, як виконуються санітарні норми.

"Ми вчора йшли по вулиці, хотіли взяти кави собі. Ресторатори, як і інший бізнес, хочуть відкритися раніше, - вони звернулися до нас: дивіться, ми вже готові виконувати ваші норми. Ми просто зайшли перевірити ... Було все дотримано так, як прописано в наших нормах. Я сидів подалі, контролював", - запевнив він.

У свою чергу, в МВД заявили, що поліція розгляне питання про можливе порушення карантинних норм Володимиром Зеленським та його супутниками при відвідуванні кафе в Хмельницькому і притягнення їх до відповідальності.

"Поліції не вперше штрафувати президента. Коли Володимир Зеленський показав свій бюлетень в квітні 2019 року, він був оштрафований за розголошення таємниці голосування. Тому компетентні органи поліції розглянуть це питання", - запевнили в МВД.

Як повідомляв "Апостроф", 4 червня народні депутати прийшли до Верховної Ради без масок і рукавичок. Захисні засоби були лише у деяких з них. Однак навіть не всі одягали маску за правилами, а носили її на підборідді.