RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

На Банковій розгорнулася внутрішня боротьба за Київ: хто бере участь в протистоянні

В Офісі президента йде жорстке протистояння за кураторство над місцевими виборами в Києві.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

Ставленик глави Офісу президента Андрія Єрмака нардеп Микола Тищенко раніше розглядався як основний кандидат на мера столиці від партії влади. Після низки скандалів, зокрема, з рестораном "Велюр", який працював на карантині, шанси Тищенка дещо знизилися. Однак, він як і раніше залишився неформальним куратором штабу спільно з Денисом Комарницьким, екс-главою фракції Блоку Леоніда Черновецького в Київраді.

"Тищенко має великі претензії на пост київського градоначальника, і вже навіть розвішує свої бігборди по столиці. Мета для Тищенко, як розповідають джерела в ОП, зовсім не в перемозі (з огляду на досить теплі відносини між Кличком і Єрмаком, це малоймовірно), а в участі . І торгівлі місцями в списку СН", - йдеться в матеріалі.

З боку Єрмака в кураторство штабу намагається включитися його новий радник Михайло Подоляк. Останній відомий перш за все тим, що в якості політтехнолога в 2015 році консультував кандидата в мери Києва Сергія Думчева.

"Не дивлячись на дорогу і агресивну рекламу з носорогами і написами" Голосуй вДумчево "по всій столиці, Думчев з тріском провалився на виборах, набравши всього 3,92%", - наголошується в статті.

Плутанина в Офісі президента частково відбилася на тому, що в "Слузі народу" з'явилося багато претендентів на головний престол Києва.

"Крім згаданого вже Тищенка, про своє бажання також висловився нардеп Олександр Дубинський, що належить до квоти Ігоря Коломойського, і вже активно лає мера, а також своїх найближчих конкурентів з СН. Також фігурує нардеп-"слуга" Олександр Качура", - йдеться в матеріалі .

Ще один несподіваний кандидат - головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

"Його кандидатура не була запропонована кимось конкретним в Офісі президента, скоріше, це було продиктовано його рейтингами - вони у нього зараз високі, а антирейтинг маленький. Все впирається в його особисте бажання вплутуватися в це", - коментує "Апострофу" один з нардепів в "Слугу народу".

Про його вірогідне висунення вже у відкриту говорять топ-представники команди Зеленського - Кирило Тимошенко і Олександр Корнієнко. Показово, що під час поїздок президента по регіонах поруч з ним їздить і Ляшко. Що розцінюється деякими експертами як свідчення того, що скоро санітарний лікар може піти в мери Києва.

Детальніше про те, хто і як сподівається взяти владу в Києві читайте в матеріалі "Апострофа": Бій за Київ: хто відправить Кличка в нокаут.